WebKar

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Hakukoneoptimointi lyhyesti

 

Hakukoneoptimointi on toimenpide sivustollesi, jolla nettisivujesi sijoitusta hakukoneiden hakutuloksissa pyritään nostamaan.

 

Mitä paremmin hakukoneoptimointi onnistuu, sen korkeammalle nettisivusi nousevat esimerkiksi Google-haulla tarkoin mietittyjen avainsanojen avulla.

 

Avainsanat itsessään ovat sanoja, jotka kohdistetaan sinun sivuillesi ja joita kirjoittamalla Google-hakua tekevä etsii palvelua.

 

 

Esimerkki

Matilla on tulossa katsastus ajankohtaiseksi autoon, joten hän etsii Google-hausta katsastusasemaa hakusanoilla ”katsastus oulu”.

 

Google-haku aukaisee pitkän listan kyseisiin hakusanoihin kohdistuneita nettisivuja, joista parhaiten optimoidut sivustot ovat korkeimmalla sijoituksissa, eli ensimmäisellä sivulla.

 

Matti ei aio kuluttaa aikaa Googlettamiseen, joten päättää valita ensimmäisen sivun hakutuloksista halutun yrityksen.

 

Nyt, jos sinun katsastusasemasi nettisivuille ei ole tehtynä hakukoneoptimointia ja käytetty avainsanana ”katsastus oulu”, sivustosi ei löydy Matin tekemällä haulla, ainakaan ensimmäisiltä sivuilta, joten tässä tapauksessa kilpaileva katsastusasema sai Matin asiakkaaksi.

 

Jos taas katsastusasemallesi olisi tehty hakukoneoptimointi kyseisillä hakusanoilla, olisi nettisivusi ollut mahdollisesti ensimmäisen sivun hakutulosten joukossa ja näin ollen Matti olisi ollut potentiaalinen asiakas myös sinulle.

 

 

 

Voinko tehdä hakukoneoptimointia itse?

 

Kyllä, hakukoneoptimointia voi tehdä kuka tahansa, mutta se on aikaa vievää työtä ja siihen liittyy paljon eri toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kuvien alt-tekstien määritykset, otsikoiden määritykset, sivujen yleiset määritykset, kuvien koko ja monta, monta muuta eri toimenpidettä, joten haluatko käyttää arvokasta aikaasi hakukoneoptimointiin myynnin sijaan?

 

Maallikkona ajatellen hakukoneoptimointi on kallista työtä, mutta on hyvä muistaa, että se on myös sitä tarjoavalta yritykseltä aikaa vievää.

 

Yleisellä tasolla Suomessa hakukoneoptimoinnin hinta kertaprojektina on noin 500,00€ – 2000,00€ luokkaa ja kuukausittain jatkuvana palveluna noin 500,00€ – 2000,00€ / kk.

 

 

Mikä hintaan vaikuttaa?

 

Hintaan vaikuttaa monikin asia ja yritysten vapaus hinnoitella palvelu haluamallaan tavalla.

 

WebKarin kohdalla hintaan vaikuttaa esimerkiksi sivuston koko ja onko sivustolle tehty jo jonkunasteista hakukoneoptimointia, vai lähdetäänkö sitä tekemään ihan täysin alusta alkaen.

 

 

Mikä ero on kertapaketilla ja kuukausittain jatkuvalla palvelulla?

 

Kertapaketti on oiva valinta silloin, kun nettisivuja ei ole optimoitu ollenkaan ja silloin, kun sinulla ei ole vielä nettisivuja ollenkaan. Molemmissa tapauksissa lähdetään täysin alusta alkaen tekemään optimointia.

 

Kuukausittain jatkuva palvelu on hyvä valinta silloin, kun nettisivuillesi tulee tasaisin väliajoin uutta sisältöä ja muutoksia. Kuukausipalveluna WebKarilla sivustoa optimoidaan kuukausittain, sekä testataan ja raportoidaan.